در این مقاله به پاسخ این پرسش که کندانسور یخچال چیست می پردازیم. در ادامه در مورد ماهیت کندانسور و کاربردهایش مطالبی ارائه می کنیم. سعی می کنیم که به صورت ساده و مختصر این موضوع را انجام دهیم تا ابهامی برای شما عزیزان وجود نداشته باشد. بنابراین اگر می خواهید که در مورد کندانسور یخچال بیشتر اطلاعات داشته باشید، تا انتهای این متن مارا همراهی کنید.
کندانسور یخچال از اجزای اصلی یخچال می باشد که وظیفه اصلی آن خنک کردن گاز مبرد یا همان گاز یخچال می باشد. گاز مبرد، به گازی گفته می شود باعث تبرید و ایجاد سرما در یخچال می شود. در ادامه ویژگی های بهترین کندانسور یخچال را نیز ذکر خواهیم کرد.
در یخچال های قدیمی، گاز فرئون مورد استفاده قرار می گرفت. اما به دلیل سمی بودن این نوع از گاز و همچنین اثر مضر آن بر لایه اوزون، در یخچال های جدید از گازهای دیگری مثل ایزوبوتان به عنوان مبرد سیستم سرمایشی استفاده میشود.
همانطور که اشاره شد، سرد شدن فضای داخل یخچال بستگی به سرد شدن و عملکرد گاز مبرد آن داشته و سرد شدن گاز مبرد به خودی خود بستگی به عملکرد درست کندانسور دارد. بنابراین، قبل از آشنایی بیشتر با کاربردهای کندانسو،ر بهتر است نحوه کار یخچال را نیز کمی مورد بررسی قرار دهیم.
چگونگی عملکرد یخچال و کاربرد کندانسور در آن
روند سرد شدن محدوده داخل یخچال، کاملا بستگی به سرد شدن مناسب گاز مبرد دارد. اما سوال این است که خود گاز مبرد چگونه سرد شده و باعث تبرید می شود؟
گاز مبرد به صورتی وارد بخشی به نام کندانسور می شود که گرمای داخلی یخچال را جذب کرده و دمایش افزایش پیدا کرده است. به گاز مبردی که در این مرحله قرار دارد، گاز داغ گفته میشود. بعد از ورود گاز داغ به کندانسور یخچال، این قطعه از یخچال دما را تا حدی کاهش می دهد که گاز به مایع تبدیل شود یا به اصطلاح دیگر کندانس شود.
گاز مبرد بعد از این مرحله به شکل مایع می باشد، از یک لوله مویی، که نوعی فیلتر است، عبور کرده و پس از آن وارد لوله های مارپیچی با قطر تقریبا زیادی می شود. اکثر شماها این لوله ها را در پشت یخچال های قدیمی مشاهده کرده اید.
این مایع که دمای آن اکنون بسیار پایین می باشد، حین عبور از لوله های مارپیچی با جذب گرمای قسمت داخلی یخچال انبساط پیدا کرده و دوباره به شکل گاز داغ در میآید. گاز داغ توسط قطعه ای به اسم کمپرسور، که به آن موتور یخچال نیز گفته می شود، از داخل این لوله های مارپیچی شکل، به سمت کندانسور یخچال می رود تا برای بار دیگر، در کندانسور خنک شده، به حالت مایع درآید و این فرایند به همین ترتیب ادامه پیدا خواهد کرد.
پس از آشنایی کامل با طرز کار کندانسور یخچال، در این قسمت به معرفی جامع انواع کندانسور یخچال می پردازیم:
این کندانسور به دو شکل ایستاده و حالت فن دار طراحی شده است. کندانسورهای فن دار که به آن ها کندانسورهای خوابیده نیز می گویند، به جهت خنک کردن گاز داغ، نیاز دارند تا از یک فن خنک کننده استفاده کنند. این نوع کندانسور در آب سردکن ها، یخچال های ویترینی و موارد مشابه دیگر دیده می شوند.
این نوع کندانسور یخچال در سه دسته پوسته لوله ای، پوسته کویلی و دولوله موجود است. کندانسور آبی با به کارگیری آب، دمای گاز داغ را پایین آورده و آن را به حالت مایع تبدیل می کند.
روش کار این کندانسور به این شکل است که ترکیبی از جریان آب و هوا ایجاد کرده و با استفاده از آن، گاز داغ را به خوبی خنک می کند.
شما می توانید برای تهیه بهترین کندانسور یخچال و کسب اطلاعات مفید درباره آن، به وب سایت سرمایش اعتماد کرده و عملکرد یخچال خود را به خوبی ارتقا دهید.