دلیل خرابی فریزر یخچال ال جی چیست؟
یکی از رایج ترین خرابی های اعلامی از سمت کاربران و تکنسین های تعمیر یخچال فریزر،…
فیلتر درایر قطعه ای است که تضمین می کند سیستم تبرید، تمیز و کاملا خشک باشد. فیلتر درایر تمامی آلاینده ها از جمله رطوبت، خاک، دانه ها و … را از بین می برد. تکنسین هایی که به تعمیر کولر گازی در مشهد می پردازند، هر زمانی که سیستم تبرید برای تعمیر یا جایگزینی باز می کنند، فیلتر درایر را تعویض می کنند.
فیلتر درایر نه تنها در سیستم تبرید یخچال، بلکه در دیگر سیستم های تبرید بسته به نوع سیستم و اندازه سیستم برودتی، از فیلتر درایرهای مختلف استفاده می شود. متداول ترین فیلتر درایر هایی که در بازار موجود است:
بنابراین وظیفه فیلتر درایر به طور کلی این است که مواد ناسازگار با محیط سیستم تبرید را جذب کرده و آن ها را از بین ببرد؛ رطوبت و اسید اولیت بیشتری در بین این دسته از آلاینده ها دارند. به زبانی دیگر، فیلتر درایر وظیفه محافطت از سیکل تبرید را دارد. در واقع، هنگامی که ذرات و مواد خارجی از سیستم حذف می شوند، وظیفه فیلتر درایر این است که از بروز واکنش های شیمیایی جلوگیری کند. جلوگیری از به وجود آمدن برفک نیز از دیگر کارهایی است که یک فیلتر درایر باید انجام دهد.
تعویض فیلتر درایر کولر گازی، یخچال و یا حتی سردخانه، اهمیت ویژه ای داشته و نیاز است تا به نکاتی در مورد آن توجه شود. هنگامی که می خواهید خط مایع فیلتر درایر را تعویض کنید، مطمئن شوید که اندازه و سایز فیلتر درایر جدید، دقیقا مساوی با سیستم شما و اتصالات خط مبرد باشد. ممکن است که در گذشته فردی به اشتباه در سیستم تبرید از یک فیلتر درایر ناهمسان استفاده کرده باشد. بنابراین باید اندازه فیلتر درایر را با اندازه سیستم تطابق دهید.
برای اطلاع از نوع و سایز فیلتر درایر بهتر است که با یکی از کارشناسان شرکت سرمایش تماس گرفته تا اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار دهند
نکته دیگر که به هنگام تعویض فیلتر درایر کولر گازی و یخچال باید به آن توجه داشته باشید، این است که فیلتر درایر جایگزین باید با سیستم تبرید، سازگاری کامل داشته باشد. همیشه خشک کن فیلتر را در مدار مبرد به صورتی قرار دهید که جهت آن همسو با جهت مبرد باشد. اگر در حال جایگزین کردن یک کمپرسور سوخته هستید، یک فیلتر مکش را برای محتوای اسیدی آن تهیه کنید.
نکته بسیار مهمی که باید به آن دقت داشته باشید، این است که تعویض فیلتر درایر کولر گازی و یخچال باید حداکثر هر دو سال یک بار انجام شود؛ در غیر این صورت، آسیب های جدی به سیستم تبرید وارد خواهد شد.
اگر شخصا مسولیت جایگزینی و تعویض را بر عهده دارید، جزئیات، تاریخ و مشخصات از جمله افت فشار در فیلتر مکش را حتما یادداشت کنید. به این صورت می توانید پس از چند روز با بررسی فیلتر مکش، متوجه شوید که نیاز به تعویض و جایگزینی وجود دارد یا خیر.
معمولا این قطعات در خط مایع مورد استفاده قرار می گیرند. افت فشار فیلتر درایر در خط مایع پایین می باشد؛ چراکه مبرد و هسته فیلتر به خوبی نمی توانند با یکدیگر تماس داشته باشند. فیلتر درایرها در خط مکش نیز دیده می شوند و کمپرسور را در برابر رطوبت موجود و دیگر مواد آلاینده محافظت می کنند.
در مورد انواع فیلتر درایر یخچال یا هر سیستم برودتی دیگر، باید بگوییم که این قطعات به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
این نوع درایر بعد از سیم پیچ خازن و قبل از شیر انبساط قرار می گیرد. مبرد مایع که از کندانسور به شیر انبساط سرازیر می شود، قبل از ورود به آن، ذرات و رطوبت آن گرفته می شود. یک فیلتر خوب باید بتواند از عبور ذراتی که اندازه 20 میکرون دارند، جلوگیری کند.
این نوع درایر بعد از اواپراتور و قبل از کمپرسور قرار می گیرد. این وسیله برای محافظت از کمپرسور برودتی به خصوص پس از هرگونه خرابی که سیستم را آلوده می کند، استفاده می شود.
درایرهای بر خلاف وظیفه سنگینی که در سیستم تبرید دارند، اجزای تشکیل دهنده خاصی ندارند. اما به طور کلی هر درایر از اجزای زیر، ساخته شده است:
بسته به نوع سیستم برودتی برندهای مختلفی این فیلتر را تولید می کنند و بر همین اساس نیز قیمت های متفاوتی را مشاهده می کنید.
امیدواریم که با استفاده از این مقاله فهمیده باشید که فیلتر درایر چیست و چه نقشی در سیستم تبرید دارد. در نهایت امیدواریم که بتوانید با جمع آوری اطلاعات مفید در این زمینه، بهترین فیلتر درایر را برای خرید انتخاب کرده و عملکرد سیکل تبرید مورد نظر خود را بهبود بخشید.
لینک اشتراک مقاله با دیگران
سلام روزتون بخیر ایا وقتی کمپرسور یخچال رو عوض میکنیم باید فیلتر درایر هم تعویض بشه؟