معرفی قطعات یخچال | بررسی تک تک بخش های یخچال فریزر

معرفی قطعات یخچال | بررسی تک تک بخش های یخچال فریزر

قطعات یخچال یکی از بحث هایی است که بهتر است همه ما با آن تا حدودی آشنایی داشته باشیم. به همین خاطر، در این مقاله تصمیم گرفته ایم به این قضیه بپردازیم. پیشرفت تکنولوژی امروزه بر روی یخچال ها نیز تاثیر گذار بوده و این وسیله دچار تغییرات زیادی از قدیم الایام شده است. تاثیر تکنولوژی بر روی اجزای تشکیل دهنده یخچال باعث بهبود عملکرد این قطعات شده است. یخچال ها دارای قطعاتی هستند که با در کنار هم قرار گرفتن، مکانیزم کاری یخچال را ایجاد می کنند. این مکانیزم که هدف آن ایجاد محیطی سرد برای نگهداری مواد غذایی است، زمانی عملی می شود که قطعات یخچال کار خود را به خوبی انجام دهند.

حال به نظر شما قطعات تشکیل دهنده یخچال چه وظیفه ای دارند؟

کدام قطعه یخچال وظیفه مهم تری در این چرخه مکانیزم دارد؟

کدام قطعه نیاز به رسیدگی بیشتری دارد؟

و سوالات دیگری که شما با همراهی ما در این مطلب به آن می رسید. ما در ادامه به معرفی قطعات یخچال می پردازیم. با ما در سری مقالات فروشگاه برودتی سرمایش همراه باشید.

معرفی قطعات داخلی یخچال

قطعات داخلی یخچال بیشتر مواردی هستند که وظیفه دارند که مکانیزم اصلی آن را پیش ببرند. این قطعات داخلی بیشتر در درون دیواره های یخچال، پایین و پشت یخچال قرار دارند. در ادامه با بررسی این قطعات با ما همراه باشید:

لوله های حاوی گاز مبرد

این لوله ها در تمام قسمت های داخلی یخچال ایجاد شده است. این مبرد است که اثر خنک کننده را در تبخیر کننده ها ایجاد می کند. این گرما را از ماده ای که برای خنک شدن در قرار داده شده است، جذب می کند و آن را از طریق کندانسور به بیرون منتقل می کند. مبرد نقش اصلی ایجاد سرما در تمام قسمت های یخچال را ایجاد می کند.

کمپرسور یا موتور یخچال

موتور یخچال، قطعات یخچال، معرفی قطعات یخچال

یکی از اصلی ترین و گران ترین قطعات یخچال یا بهتر است بگوییم اجزای تشکیل دهنده یخچال، در بخش سیستمی این وسیله، کمپرسور آن است. که در بخش نام قطعات یخچال به نام موتور یخچال نیز به کار گرفته می شود. این قطعه معمولا در پشت قسمت پایین یخچال قرار دارد. کمپرسور مایع مبرد را از تبخیر کننده یا اواپراتور می گیرد و آن را در فشار و درجه حرارت بالا تخلیه می کند. کمپرسور یخچال با جریان برق کار می کند و وظیفه اصلی یخچال را انجام می دهد.

شاید مهم ترین عیب این قطعه، غیر قابل تعمیر بودن آن است. این قطعه اگر خراب شود، ارزش تعمیر کردن ندارد و حتما باید تعویض شود. ما در معرفی قطعات یخچال سعی داریم برخی از ویژگی های خاص آن ها را بیان کنیم. تعمیر کمپرسور موضوعی است که شما باید به آن اهمیت ویژه ای دهید و برای تعمیر کولر گازی در مشهد دقت ویژه ای داشته باشید.

کندانسور یخچال

یکی دیگر از قطعات یخچال کندانسور است. یک لوله مسی که در قسمت پشتی یخچال قرار دارد. مایع مبرد از کمپرسور وارد کندانسور می شود و تولید سرما می کرده و گرما را از دست می دهد. این کارها توسط کمپرسور و اواپراتور انجام شده البته با دخالت کندانسور. یکی از کارهایی که در لوله های کندانسور انجام می شود، تبدیل گاز مبرد به مایع است. به طور کلی کندانسور در تمام وسایل سرمایش وظیفه عمل چگالش مبرد را بر عهده دارد.

ایجاد سرمایش مناسب بستگی به گاز مبرد دارد و عملکرد گاز مبرد نیز به کندانسور شما بستگی دارد. در نام قطعات یخچال کندانسور بیشتر شهرت را داشته البته به نام های دیگر نیز در بازار آمده است.

شیر انبساط یا لوله مویی

لوله مویی یخچال، قطعات یخچال، معرفی قطعات یخچال

یکی از قطعات یخچال که در این چرخه قرار می گیرد، شیر انبساط است. گاز مبرد از کندانسور با فشار بالا تبدیل به مایع شده و وارد لوله مویی می شود. این لوله بسیار نازک و از جنس مس بوده زمانی که گاز مبرد که تبدیل به مایع شده، از این قطعه عبور می کند به طور ناگهانی دمای آن کاهش پیدا می کند. مسیر لوله مویی به سمت اواپراتور است.

لوله مویی که در لیست نام قطعات یخچال به نام شیر انبساط نیز آمده است،کارایی مهمی در بین قطعات یخچال دارد. در معرفی قطعات یخچال به این نکته توجه کنید که این قطعات در یک چرخه قرار دارند تا یخچال را به هدف خود برسانند.

اواپراتور یخچال

اواپراتور یخچال، قطعات یخچال، معرفی قطعات یخچال

مایع مبرد با فشار و دمای بسیار کم اواپراتور می شود. اواپراتور مبدل حرارتی است که از چندین چرخش لوله مس یا آلومینیوم تشکیل شده است. در یخچال های داخلی از نوع اواپراتور صفحه ای استفاده می شود. مبرد گرمای حاصل از خنک شدن در اواپراتور را جذب می کند، تبخیر می شود و سپس توسط کمپرسور مکیده می شود. این چرخه همیشه در حال تکرار است.

دستگاه کنترل دما یا ترموستات یخچال

ترموستات یخچال، قطعات یخچال، معرفی قطعات یخچال

کنترل دمای داخل یخچال توسط ترموستات انجام می شود. سنسور این قطعه به اواپراتور وصل می شود. تنظیم ترموستات را می توان با دستگیره گرد در داخل محفظه یخچال و فریزر انجام داد. البته امروزه یخچال ها به ترموستات دیجیتالی مجهز شده است. ترموستات با رسیدن دمای تنظیم شده در داخل یخچال، منبع برق را از کمپرسور متوقف می کند. در این هنگام کمپرسور متوقف می شود و زمانی که دما یخچال از دمایی که در ترموستات مشخص شده بیشتر شود، دوباره جریان برق کمپرسور وصل می شود.

این وسیله در لیست معرفی قطعات یخچال اهمیت بسیار زیادی دارد. در صورتی که ترموستات یخچال خراب شود ممکن است به موتور فشار وارد شود و این فشار وارده باعث آسیب به دستگاه می شود.

سیستم یخ زدای یخچال

سیستم یخ زدای یخچال، قطعات یخچال، معرفی قطعات یخچال

سیستم یخ زدایی یخچال و فریزر کمک می کند تا یخ اضافی از سطح اواپراتور خارج شود. سیستم یخ زدایی را می توان با دکمه ترموستات به صورت دستی تنظیم کرد یا آن را روی حالت اتومات قرار داد.

گاز مبرد یخچال فریزر

یکی دیگر از مهم ترین و اساسی ترین قطعات یخچال که در لیست معرفی قطعات یخچال، اهمیت بسیار بالایی دارد، مبرد یخچال است. گاز برودتی که در یخچال فریزرها، استفاده می شود، نقش موثری را در فرایند ایجاد سرما (سیکل تبرید) ایفا می کند. انواع مختلفی از این گازهای برودتی، امروزه در سیستم های برودتی و یخچال فریزرها، استفاده می شود. متداول ترین گازهای برودتی عبارت اند از:

  • گاز مبرد یخچال نوع R600A
  • گاز یخچال فریزر R134A
  • گاز یخچال فریزر R290
  • گاز یخچال فریزر R410A
  • گاز یخچال فریزر R401A

این گازها توسط کندانسور به مایع تبدیل شده و سرما را درون یخچال ایجاد می کند و در چرخه تبرید، دوباره به گاز تبدیل می شود و این فرآیند، همیشه در سیستم های برودتی و یخچال فریزرها، در حال تکرار است.

فیلتر درایر یا فیلتر خشک کن

فیلتر درایر یا فیلتر خشک کن یکی دیگر از قطعات یخچال است که توانایی های قابل توجهی سیستم های برودتی مخصوص در اجزای تشکیل دهنده یخچال فریزر، دارد. از فیلتر درایر برای از بین بردن هر ذره ای مانند کثیفی، آلودگی در ممکن است از چرخه سیستم برودتی مبرد، خارج شود. دستگاه کنترل جریان مبرد می تواند شیر انبساط ترموستاتیک یا یک لوله مویی باشد. از این فیلترها در قطعات یخچال بعضاً به عنوان صافی نیز استفاده می شود. این خیلی اهمیت دارد که از ورود ذرات ریز به سیستم کمپرسور، جلوگیری شود. این می تواند باعث انسداد جریان عبور مبرد در شیر انبساط شود و باعث کاهش کیفیت عملکرد سیستم خنک سازی یخچال شود.

از فیلتر خشک کن همانطور که از نام آن پیداست برای از بین بردن رطوبت مبرد نیز استفاده می شود. گاهی اوقات از آن به عنوان فیلتر خشک کن یا فیلتر درایر که در انگلیسی به معنی خشک کن هست، نیز یاد می شود. حذف رطوبت از سیستم مسئله بسیار ضروری است در غیر این صورت ممکن است در داخل لوله یخ بزند و باعث محدود شدن جریان مبرد شود. همچنین رطوبت هنگام تماس با روغن در سیستم باعث ایجاد اسیدها و آلودگی هایی همانند لجن می شود.

رله استارت یخچال

یکی از مهم تری قطعات یخچال یا بهتر است بگوییم اجزای تشکیل دهنده یخچال، رله استارت آن است. در سیستم های برودتی مانند یخچال فریزر و سردخانه ها عملکردشان به گونه ای است که فقط زمانی که یخچال نیاز به سرد شدن دارد، شروع به کار کرده و روشن می شوند. قبلا هم گفته ایم که یخچال زمانی که به دمای مشخص شده ترموستات برسد، روی حالت آماده به کار قرار می گیرد. در این حالت همه مواردی که در معرفی قطعات یخچال، گفته شد، منتظر دستور شروع به کار هستند. این دستور توسط رله استارت صادر می شود.

این قطعه نقش هشدار دهنده دارد. همانند شخصی که موجودی یک انبار چک می کند و زمانی که ظرفیت تکمیل بود، دستور توقف خط تولید را می دهد و برعکس.

چگونه و چه زمانی رله استارت دستور شروع به کار را می دهد؟

رله استارت وظیفه ارسال انرژی برق به کمپرسور را دارد. زمانی که برق را به کمپرسور ارسال کند، کمپرسور شروع به کار کرده و باعث سرما سازی می شود. حال جالب است بدانید که رله استارت نیز، خود از ترموستات دستور می گیرد. ترموستات دمای داخل یخچال را چک می کند و زمانی که دمای از حد خود، بیشتر بود، دستور را به رله می دهد رله نیز دستور شروع به کار با ارسال انرژی برق به کمپرسور، انتقال می دهد.

حال اگر می خواهید با انواع خرابی رله استارت یخچال و عیب یابی آن، آشنا شوید، این مقاله برای شما، کاربردی خواهد بود.

لوله مویی

یکی دیگر از قطعات یخچال که نقش مهمی در سیستم برودتی یخچال فریزرها دارد، لوله مویی است. شاید برای شما سوال باشد که چرا به این نام، خوانده می شود. لوله مویی به دلیل قطر بسیار باریک و طول کم، به این نام می خوانند. در اجزای تشکیل دهنده یخچال فریزر، این قطعه وظیفه انبساط و کنترل جریان مبرد را در سیستم آن دارد.

زمانی که مبرد گاز وارد این لوله می شود، به مایع تبدیل شده و فشار آن تا حدود یک پنجم کاهش می یابد تا اینکه به نزدیک صفر می رسد. پس از این پروسه در سیکل سرمایش، وارد لوله های اواپراتور می شود و این چرخه ادامه خواهد داشت.

معرفی قطعات خارجی یخچال

قسمت های خارجی یخچال قطعاتی هستند که از بیرون قابل مشاهده هستند و برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه با نام قطعات یخچال در محیط خارجی آن آشنا می شوید.

فریزر یخچال

فریزر یخچال، قطعات یخچال، معرفی قطعات یخچال

بخشی که شما در آن موادی را میخواهید برای مدت طولانی نگهداری کنید یا اینکه مواردی مانند گوشت و سبزیجات که حتما باید در دما بسیار پایین نگهداری شوند. این بخش یخچال معمولا در قسمت بالا برای یخچال های یک درب قرار دارد. این محفظه دارای درب جداگانه است و برای استفاده از آن معمولا نیازی نیست که درب اصلی یخچال را باز کنید. البته امروزه یخچال های دوقلو گسترش زیادی پیدا کرده است و که به اندازه یخچال، یک فریزر نیز برای استفاده وجود دارد.

محفظه نگهداری مواد غذایی

یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده یخچال محفظه نگهداری مواد غذایی است. تمام بخش های مختلف یخچال تمام تلاش خود را می کنند مواد غذایی در این قسمت به خوبی نگهداری شود و تازگی خاص خود را به خوبی حفظ کند. در بخش معرفی قطعات یخچال شاید این تنها بخشی است که شما به خوبی با آن آشنا هستید، اما بهتر است با ویژگی های مختلف این بخش آشنا شوید. محفظه نگهداری مواد غذایی معمولا در یخچال های مختلف، متفاوت از یک دیگر است. به طور کلی این محفظه به بخش های زیر تقسیم بندی می شود:

  • بخش نگهداری میوه و سبزی جات
  • بخش نگهداری مواد پروتئینی که دمایی کمتر از دمای محفظه اصلی نیاز دارد.(که معمولا در یخچال های قدیمی به صورت کشو مانند وجود داشت)
  • بخش اصلی که بزرگترین بخش در محفظه یخچال است

درب یخچال

یکی دیگر از بخش هایی که در قطعات یخچال باید بشناسید، درب یخچال است. درب یخچال از بخش های مختلفی تشکیل شده و هر کدام در بحث فنی یخچال اثرگذار خواهد بود. بخش های مختلف درب یخچال عبارت اند از:

  • دیواره روی یخچال که معمولا از جنس فلز و آلومینیوم است.
  • بخش آبسردکن که اکنون در بیشتر یخچال های جدید به اشکال مختلف، قابل مشاهده است.
  • نوار عایق دور یخچال که معمولا گرمایی از خود تولید می کند که روند سرمایش داخل یخچال را بهبود می بخشد.
  • اکسسوری های درب در بخش داخلی که از طبقه بندی ها و قسمت داخلی آبسردکن و در بعضی از یخچال یخساز تشکیل شده است.

درب یخچال مهم ترین بخش در بین قطعات بیرونی یخچال را شامل می شود که اگر با مشکلی مواجه شود، کل عملکرد یخچال را درگیر خود، خواهد کرد.

بدنه یخچال

تمام این مواردی که گفته شد همان طور که میدانید، درون بدنه یخچال، قرار میگیرد. از گذشته تا به امروز بدنه یخچال با مواد مختلفی به تولید انبوه رسیده است و متداول ترین و رایج ترین فلز است. با تحقیقات انجام گرفته در قطعات یخچال، ماده ای که در اجزای تشکیل دهنده یخچال، بدنه آن را تشکیل می دهد، فلز است. به گفته موسسه اطلاعات بازیافت، بیشتر یخچال های معمول که در خانه ها، استفاده می شود، از حدود 50 تا 60 کیلوگرم فولاد تشکیل شده است.

ترکیب 40 درصدی پلاستیک فشرده و 60 درصدی فولاد و فلزات بکار رفته در یخچال، چارچوب کلی یخچال را تشکیل می دهند. البته که این 50 تا 60 کیلوگرم فولاد، شامل فولاد بکار رفته در انواع موتور یخچال نیز می باشد.

آبسردکن

یکی از متداول ترین بخش های خارجی یخچال ها، آبسردکن است. بعد از گذشت سال ها، از تولید یخچال فریزر، نوآوری به میان آمد که برای سهولت استفاده از یخچال فریزر و صرفه جویی در مصرف انرژی، آبسردکن ها را در درون دیواره درب، یخچال تعبیه کردند. در گذشته همگان برای خوردن آب درب یخچال را باز کرده، یک لیوان آب برای خود ریخته و تا زمانی که آب خوردن آن ها، تمام نشده بود، درب یخچال را نمی بستند.

محققان برای ترک این عادات زشت برخی مردم، آبسردکن را طراحی کردند. آبسردکن در بین قطعات یخچال تکنولوژی خاصی ندارد و فقط مخزن آن در بخشی که سردتر از دیگر بخش های یخچال است، قرار می گیرد و با یک لوله کشی ساده به شیر روی درب آب سردکن، می رسد.

این مقاله ادامه دارد….

12دقیقه مطالعه

لینک اشتراک مقاله با دیگران

[ratemypost]
مجتبی پورموسوی

مجتبی پورموسوی 79پست تا امروز

دیدگاه کاربران 5 دیدگاه

  • محمود
 بیات

    شادکام و سلامت باشید

    پاسخ دهید

  • محسن
 مرادی

    مهندس جان عالی بود

    پاسخ دهید

  • غلامحسین
 کرمانی

    میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟ 😍😍😍

    پاسخ دهید

  • محسن
 میر

    Awli bood 😍😍😍

    پاسخ دهید

  • آرش کرمی

    سلام اونی که سیم درجه یخچال بهش وصل آب میده مشکل چیه

    پاسخ دهید

آخرین محصولات فروشگاه

مشاهده همه